kom scherpstellen bij
Gilde School voor Optiek

Meeloopdag

Datum: dinsdag 11 februari
en donderdag 13 februari
Tijd: 13.00 – 15.00 uur

Locatie: Gilde School voor Optiek, Bredeweg 235 Roermond

In de winkelstraten struikel je bijna over de optiekzaken en om optiekreclame op radio en tv kun je bijna niet heen. In de optiek is volop werk en het betaalt goed. Veel optiekzaken kunnen het werk maar nauwelijks aan. De vraag naar professionele oogmetingen, brillen en contactlenzen groeit. Goed zicht is belangrijk, we eisen steeds meer van onze ogen en ook de vergrijzing speelt een rol. Optiekzaken zijn dus op zoek naar gemotiveerde vakmensen die het leuk vinden om mensen te adviseren voor de beste kijkoplossing. Het is een vak waar werkelijk alles in zit: zorg, supermoderne techniek en fashion. Met een gedegen opleiding natuurlijk.

Neem een kijkje bij Gilde school voor Optiek en werp een blik op je toekomst. Je krijgt een rondleiding en een gratis oogmeting. Je loopt mee bij de praktijklessen van Optiek. Studenten zijn aan het slijpen, solderen en voeren oogmetingen uit. Kortom je wordt ondergedompeld in het echte werk.

Een mooie en scherpe blik dat is waar Gilde School voor optiek voor staat. #hetechtewerk

Open je ogen

Voor iemand die goed kan zien, is het bijna niet voor te stellen hoe belangrijk brillen, lenzen en andere gezichtshulpmiddelen zijn. Ze maken alles mooier, maar ook veiliger en toegankelijker voor de dragers… én hun omgeving! Kortom, als opticien open je een nieuwe wereld voor slechtzienden. Optiek is fashion, zorg, hightech, retail én hospitality.

Optiek is...

  • Optiek is Fashion, zorg, hightech, retail én hospitality
  • Veel werkgelegenheid
  • Goed salaris
  • Sociaal vak

Nooit te oud om een carriereswitch te maken

Guus Thoonen is student Contactlensspecialist en oud-student Opticien bij Gilde School voor Optiek. Hij vertelt over zijn switch naar de optiekwereld.

"Een kleine 5 jaar geleden werd ik 30 en na meer dan 15 jaar in de consumentenelektronica gewerkt te hebben was het tijd voor iets anders. Maar wat? 

In de zomer van 2015 zag ik een vacature tot leerling opticien bij Briljant Optiek Boxmeer. Een prachtige winkel die net een grote verbouwing had ondergaan waarin oogzorg centraal staat. Een mooi bedrijf om voor te mogen werken. Maar ik dacht meteen: ben ik voor de vacature leerling opticien niet te oud? Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Briljant Optiek is samen met mij de uitdaging aangegaan.

Na 10 jaar weer terug in de schoolbanken?! Een sprong in het diepe. De 2 jaar die ik over de opleiding tot opticien heb gedaan zijn voorbij gevlogen. Hierna heb ik ook de opleiding tot contactlensspecialist gevolgd. 

Verzekerd van inkomen
Je kunt bij de optiekopleiding werken en leren. Je hebt dus gewoon inkomen. 1 dag per week volg je lessen. In de klas zitten studenten van 16 jaar tot 58 jaar. Heb je een havo-, vwo- of hbo-diploma? Dan kun je de opleiding in 2 jaar volgen.

Ramses Boelens is oud-student Opticien bij Gilde School voor Optiek vertelt over zijn switch van een baan in het onderwijs naar de optiekwereld.

"Na 18 jaar voor de volle 100% en met veel plezier gewerkt te hebben in het onderwijs, werd het voor mij echt tijd om iets anders te gaan doen. Maar wat ga je doen na zo’n tijd te hebben gewerkt in een bepaald vakgebied? Gelukkig kon via de ondersteuning van een loopbaanadviesbureau richting worden gegeven aan die vraag. Snel werd duidelijk dat het werken in de optiek mij enorm trok. Ik kreeg de opdracht contact te gaan zoeken met bedrijven. Na diverse leuke gesprekken aan de telefoon (mensen reageren positief als er interesse wordt getoond in hun vakgebied), kwam ik in contact met Specsavers. 6 weken later was ik er aan de slag. Eerst in Venlo en vrij snel daarna bij Specsavers Venray, mijn eigen dorp. Wat is het snel gegaan. Van de klas naar de optiek! Het lijkt een grote stap, maar waar een wil is, is een weg."